woensdag 26 september 2007

Bijpraten

Na een paar weken afzien staat de computer eindelijk weer op z'n plaats, en kan ik alle mailtjes bijlezen en natuurlijk even bijpraten. De verbouwing zit er op, al het grote werk is klaar. Wat rest is een lange lijst kleine klusjes, en een enorme stapel dozen met spullen die staan te wachten op een plekje in 1 van de nieuwe kasten. We hebben er heerlijk veel ruimte bijgekregen, een bijkeuken, plek voor een enorme luie zit/hang/ligbank (die vanochtend bezorgd wordt) en niet te vergeten een prachtige scrapplek (Ids vraagt elke dag of het al klaar is, want hij wil zo graag in 'mamma's kamer' komen knutselen!). Ik ben al een paar dagen bezig om mijn spullen van zolder naar beneden te verhuizen, er lijkt wel geen eind aan te komen. Wat heb ik de afgelopen jaren ontzettend veel troep verzameld! De afgelopen maanden is er regelmatig wat opgeruimd, maar er blijft nog meer dan genoeg over. En hoewel alles nog niet op orde is heb ik gisteravond alvast een stapeltje Egypte-foto's uitgezocht, papier erbij want mijn vingers jeuken om weer wat te gaan doen. Ondertussen is Jelle met groep 8 op kamp geweest naar Texel, en heeft daar voor het eerst 'geschuifeld'. Van te voren was hij dit heel beslist niet van plan (ben je gek, je gaat toch zeker niet dansen, en al helemaal niet met meisjes...) maar meester Teun heeft bijna iedereen toch zover gekregen. Jelle heeft het zorgvuldig bijgehouden, hij heeft met maar liefst 15 meiden geschuifeld! Ook hebben we afgelopen weekend het partijtje van Sjoerd en zijn beste vriend Jesper gevierd. Ze wilden net als vorig jaar weer een slaapfeestje in het scoutinggebouw. Dat was toen een enorm succes, en dit jaar weer. In totaal 18 kinderen waren er, we hebben veel spelletjes gedaan, 's avonds hamburgers en hotdogs gegeten, er was een voorstelling van een goochelaar, een disco (Sjoerd mocht voorop in de polonaise), een nachtspel, kampvuur en op zondagochtend hebben we nog een vlot gebouwd waar ze mee konden varen:


Ze vonden het allemaal weer geweldig leuk, en daar word ik dan weer heel blij van! Volgende week is Ids jarig, die wil met zijn partijtje gewoon naar de ballenbak, en dat is dan ook wel weer lekker makkelijk, toch?

1 opmerking:

heidi zei

Wat een actie daar allemaal bij jullie, en leuk ook! Je huis is zo wel een heel erg lekker plekje aan het worden. Heerlijk hoor, geniet er maar van...