vrijdag 5 oktober 2007

Auw!

Jelle en Sjoerd zijn wat je noemt echte 'orenkinderen'. Er is een tijd geweest dat ze om de paar weken oorontsteking hadden, en ik ben de tel kwijt hoe vaak ze trommelvliesbuisjes gekregen hebben. Gelukkig is Jelle er aardig overheen gegroeid, maar Sjoerd heeft nog steeds af en toe last. Van de week was het weer raak. Oorpijn. Ik heb het zelf gelukkig nooit gehad, maar ze zeggen dat het heel erg is. We zijn een hele nacht aan het tobben geweest, want slapen lukt echt niet met oorpijn. Een paracetamolletje helpt een beetje, maar een kind van 10 kun je niet volstoppen met pijnstillers. Gisteren toch maar weer naar de huisarts. Hij kon het trommelvlies niet goed zien, omdat er veel rommel voor zat. En dus werd er een spoedafspraak bij de KNO-arts geregeld, en zaten we 's middags in het ziekenhuis. Oren schoongemaakt, en inderdaad, ontstoken trommelvliezen en veel vocht erachter. Of hij goed hoort vraagt de KNO-arts. Ik weet het eigenlijk niet, goed luisteren is niet z'n sterkste kant, maar of dat nou komt omdat hij het niet goed hoort? We moeten het even een paar dagen aankijken, met af en toe een paracetamol, en veel neussprayen. En dan maar hopen dat het snel weer overgaat. In de tussentijd is het wel gezellig hoor, zo'n zieke 10-jarige met een dekentje op de bank. Want z'n oren mogen dan niet optimaal functioneren, met z'n mond is niks mis dus heb ik de hele dag gezellige kletspraat op de achtergrond.

2 opmerkingen:

Nellie Hulsman-Lodders zei

Auw! Heel veel beterschap gewenst!

heidi zei

O ja, dat weet ik zeker wel, hoe pijnlijk het is. Ik had er vroeger ook last van, altijd oorontstekingen. Ik ben maar liefst 14 keer doorgeprikt! Maar na het inzetten van buisjes (op mijn 12e) is het gelukkig nooit meer voorgekomen.
Een tip? Het homeopatisch middel Juglans, speciaal voor 'orenkinderen'...zoek het maar eens na op internet. Wie weet is het wat voor jouw zoon.