dinsdag 8 december 2009

Het wordt wel weer eens tijd.....

......om even bij te praten! Tjongejongejonge, wat heb ik mijn blog verwaarloosd. Ik ga geen beterschap beloven, want mezelf kennende ga ik me daar toch niet aan aan houden. Nou, wat heeft ons de afgelopen maanden zoal beziggehouden?
1: Het nieuwe schooljaar natuurlijk. Jelle in 2atheneum, Ids in groep 5 en Sjoerd in groep 8. Inmiddels weten we dat Jelle het prima doet op school, maar nog wel wat moeite heeft met wiskunde. Dat Ids elke dag weer vrolijk uit bed komt en zin heeft om naar school te gaan, en dat Sjoerd het enorm naar zijn zin heeft in groep 8, maar wel erg tegen het afscheid van school opziet.
2: Hockey! Ook Ids is toegetreden tot de hockeyclub, dus nu kunnen we elke zaterdag maar liefst 2 topwedstrijden gaan bekijken! Jelle heeft dit jaar geen plek als keeper, maar als spits en daar doet hij het opvallend goed, bijna elke wedstrijd lukt het hem wel te scoren. Ids speelt met veel enthousiasme, maakt nieuwe vriendjes en zijn favoriete positie is....keeper. Zucht, dat wordt straks nog zo'n joekel van een keeperstas in huis.
3: Scouting. Staat dit jaar wat op een lager pitje. Sjoerd vindt scouting nog steeds geweldig, en het is hem ook op het lijf geschreven. Rijkjan heeft geen eigen groep meer, dat werd 'm te druk, maar heeft wel een bestuursfunctie nu.
4: Scrappen, wat is dat ook alweer? De inspiratie ontbreekt al een paar maanden. Af en toe doe ik wel wat, en ik heb ook nog wel workshops gegeven, maar de ware zin is er niet op het moment. Het komt vast wel weer, ooit.
5: Mijn operatie. Die gaat niet plaatsvinden in Arnhem, maar in het Medisch Centrum Leeuwarden. Ten eerste omdat dat veel dichter bij is, ten tweede omdat de wachtlijst daar veel korter is. Op 6 januari mag ik naar de anesthesist, en dan word ik binnen 3 maanden geopereerd. Het wordt wel spannend nu!
6: Schooladvies. Sjoerd is hier ontzettend zenuwachtig over geweest. Hij denkt dat hij (vanwege z'n dyslexie) de domste van de klas is. Wat ik daar ook over zei, Sjoerd was niet te overtuigen. Hij wist zeker dat hij naar de praktijkschool moest. Gelukkig viel het allemaal reuze mee. Met een vmbo/havo advies op zak moest zelfs Sjoerd toegeven dat hij heus niet dom is.
7: De kerstboom staat!

Zo, dat waren de belangrijkste dingen wel geloof ik. Ik zal proberen weer wat vaker te bloggen maar nogmaals.....beloven doe ik niets!

2 opmerkingen:

heidi zei

he roelien, leuk om weer even bijgepraat te worden. Wat een actieve kids heb je toch! En jij, super veel succes tijdens je spannende 'reis' naar je nieuwe ik!

Nellie Hulsman-Lodders zei

Zo, eindelijk de tijd genomen om weer wat blogs te lezen. Zo staat ook jouw blog altijd bij mij bovenaan om te lezen. Ik ben blij om weer even bijgepraat te worden. Je hebt inmiddels jouw gesprek gehad in het ziekenhuis. Viel het mee? Of misschien juist tegen?
Ik wens je in ieder geval ontzettend veel sterkte met alle veranderingen die je doorgaat en heel veel succes met al je jongens (groot en klein).
Ik hoop dat 2010 een geweldig jaar voor jullie gaat worden.

Liefs,
Nellie