woensdag 7 april 2010

2 weken post-op

Vandaag is het 2 weken + 1 dag na de operatie. Alles gaat gelukkig goed, stiekum eet ik alweer wat 'vast' voedsel, de yoghurt en soep kwamen me m'n neusgaten uit... Eten en drinken leveren geen problemen op, het is alleen wennen. Wennen aan de hele kleine beetjes die je maar kunt eten en drinken, wennen aan het feit dat ik totaal geen hongergevoel heb, sterker nog, dat eten me maar heel weinig interesseert. Vorige week was Sjoerd jarig, en het deed me totaal niks dat iedereen aan de taart en andere lekkere hapjes zat. Heel vreemd!
Verder zijn alle wondjes goed dicht, de laatste restjes van de roze desinfectievloeistof zijn verdwenen en de grote blauwe plekken van het infuus zijn ook weg. Wat ook weg is (en hopelijk weg blijft) is 7 kilo. Volgende week moet ik voor het eerst naar de dietiste, ben benieuwd wat die te vertellen heeft, maar ik vind 7 kilo in 2 weken een heel mooi resultaat.
Wat nog niet verdwenen is is de vermoeidheid. Vanmorgen ben ik even boodschappen wezen doen, samen met Rijkjan. Even naar Deen, en een stukje kaas halen op de markt. Het voelde alsof ik de marathon gelopen had, maar het was fijn om er even uit te zijn. Morgen maar weer, ik moet toch ergens beginnen om mijn conditie weer een beetje terug te krijgen.

5 opmerkingen:

corinne zei

goed om te lezen dat de kilo's weg vliegen, succes met het herstel

gr corinne

margaret zei

Kijk dat is al een goed resultaat. zEt hem op. Ik volg je het einde van jaar. Dan ben ik ook aan de beurt. Vindh et berespannend. Vreemd inderdaad die kleine beetjes. Hou vol.

Groetjes MArgaret RL

jandokan zei

Ik heb het geloof ik gemist,
dat je geopereerd moest worden.
Maar die kilo's dat gaat al de goede kant op...
wel een heftig verhaal!
Veel succes met herstel en met het verlies van de volgende kilo's.

Groetjes Anja RL

Cora Hoekstra zei

Geniet maar van alles wat goed gaat, de energie, die je daarmee opdoet helpt ook tegen de vermoeidheid, en tijd doet een hoop.

irene zei

Jeetje Roelien wat spannend inderdaad zo'n operatie. Wel fijn dat je je nu wat beter voelt en weer wat kleine stapjes kan zetten (niet te veel willen in 1x, doe maar lekker rustig aan) en wat heerlijk dat de weegschaal zo'n geweldig resultaat al geeft. Ik wou dat ik het lef had om je na te doen maar na mijn eerste operatie na de geboorte van mijn zoontje, die mij zo is tegengevallen, durf ik niet meer en zeker als ik jouw verhaal lees van het ziekenhuis vind ik het super eng. Ik vind je wel heel erg dapper hoor. groetjes Irene S (van RL forum)