donderdag 5 juli 2007

Alweer een jaar voorbij....

Het zit er op. Het schooljaar is afgelopen, en het is vakantie. Met tassen vol schriften, werkjes en plakboeken zijn ze de afgelopen dagen thuis gekomen (bewaren jullie dat allemaal?) en nu zijn ze heerlijk 6 weken vrij. Ik wordt er altijd een klein beetje weemoedig van. Alweer een jaar voorbij, en wat gaat dat toch snel en veranderen ze veel in zo'n jaar. Ids was vorig jaar echt nog niet toe aan groep 3, hoewel hij van begin oktober is. Nu, een jaartje later, staat hij een stuk steviger en zelfverzekerder in z'n Crocsodillen (zoals hij z'n Crocs noemt) en is echt toe aan de uitdaging van groep 3. Sjoerd heeft groep 5 overleefd, en dat was best spannend. Door zijn dyslexie blijft lezen en taal heel moeilijk voor hem, en omdat je ook voor andere vakken soms best veel moet lezen kost dat ook de nodige inspanning. Dankzij een jaar fysiotherapie kan hij zich nu beter concentreren, en is letterlijk en figuurlijk beter in balans. Benieuwd wat groep 6 gaat brengen! En dan hebben we Jelle nog, onze niet-zo-bijna puber. De afgelopen jaren zijn er nogal wat wisselingen in de samenstelling van zijn groep geweest, en hij heeft het heel moeilijk gehad om z'n plek daarin te vinden. Er komt nu ook weer een groep kinderen bij, totaal 35 kinderen zitten er straks in groep 8. Gelukkig krijgen ze een leuke, jonge meester die er hopelijk een fantastisch laatste jaar van gaat maken. Maar eerst, 6 weken vakantie, 6 weken niet op de klok kijken, 6 weken tijd voor elkaar, samen leuke dingen doen en de batterijen opladen voor volgend jaar.

1 opmerking:

heidi zei

Ja, ik word ook altijd een beetje weemoedig aan het eind van een schooljaar. Alweer allemaal een jaartje ouder en groter.
Maar, lekker veel tijd om te genieten en dingen samen te doen. Ik heb al een heel lijstje met activiteiten voor de zomer, nu nog wat mooier weer!