zaterdag 7 juli 2007

Opruimen!

Vanochtend zijn ze allemaal vertrokken: op zomerkamp met de scouting. Rijkjan, Jelle en Sjoerd blijven een hele week weg, Ids komt (gelukkig) maandagavond al weer terug (heb ik weer wat om te knuffelen...)
De eerste dag dat ze weg zijn benut ik altijd om eens lekker op te ruimen. Eerst gaat de bezem -letterlijk!- door de kamer van Ids en Sjoerd. Dat zijn echt ongelofelijke rommelkonten. Alles gooien ze op de grond. Natuurlijk moeten ze van mij af en toe opruimen, maar echt grondig gebeurt dat nooit. Dus vandaag gaan alle kasten van de muur, en met de bezem veeg ik alles bij elkaar. Op de enorme hoop ligt lego, knex, playmobil, pokemonkaarten (en yuhgiohkaarten, en voetbalkaartjes....), snoeppapiertjes, heel veel zand, de (in)complete inhoud van een goocheldoos, potloden, stiften, allerlei papiertjes en nog veel meer zooi. De lego en knex zift ik eruit, de rest verdwijnt zonder pardon in een vuilniszak (wat niet weet.... nietwaar?) Dan volgt de taak om alles weer in de daarvoor bestemde bakken op te bergen (die bakken zijn leeg namelijk, de inhoud ligt op de grond). Het ruimt al lekker op. Nu de kamer van Jelle nog (dat is iets minder erg) en dan heb ik beneden ook nog het een en ander te doen. Maar dat komt morgen wel, ik heb tenslotte nog een hele week. Het is hier wel erg stil trouwens....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ja dit ken ik wel. Ik doe dat ook altijd in de eerste week van de vakantie. Heerlijk gevoel toch als je alles weer eens gehad hebt.

Nellie Hulsman-Lodders zei

Ongelooflijk wat een energie om die kamers te doen, maar wat lekker dat je daar niet eindeloos in gestoord wordt!